Veel kwekers zijn op zoek naar grip op hun energieverbruik. Daarnaast willen ze in hun teelt optimaal gebruik kunnen maken van kostbaar daglicht.

Voor intensief verwarmde teelten ontwikkelden wij daarom het Ridder Energy Saving Screen; een zeer transparant energiebesparend klimaatscherm dat verlies van warmte tegengaat, kostbaar daglicht binnenlaat en dankzij uitstekende vochtafvoerende eigenschappen zorgt voor een optimaal groeiklimaat.

RES10FR-HHM-336x280

Wist u dat...

… Ridder de eerste schermdoeken producent in Nederland is?
… dat wij al ruim zeven jaar vanuit Maasdijk schermdoeken leveren?
… dat er nu al vier ultramoderne breimachines staan in Maasdijk?

RES 10 FR

Dit is het eerste energieschermdoek van Ridder ook wel Ridder Original genoemd. Een schermdoek dat zo goed is dat we nog nooit het verzoek hebben gekregen het te veranderen. Bekijk hieronder de productgegevens van RES 10 FR.

Toepassing Binnen
Hoofdfunctie Energiebesparing met maximale lichttransmissie
Systeem Schuivend en hangend
Samenstelling 100% Polyester
Patroon transparant
Garen transparant garen
Brand vertragend Ja, NTA 8825:2010 | NFPA 701-2015 | CAN-ULC-S109
GreenTech spreker programma (4)

De belangrijkste eigenschappen

Het primaire doel van een energiescherm is natuurlijk energie besparen, maar dan niet alleen overdag, ook ’s nachts. Het Het Ridder Energy Saving Screen bespaart tot 47 procent op energie en garandeert een beter consistent groeiklimaat door een optimale temperatuurverdeling. Verder moet het doek netjes opgevouwen worden tot een zo klein mogelijk pakket. Wellicht zijn de belangrijkste eigenschappen nog wel dat het doek brandvertragend en UV­bestendig is én een lange gebruiksduur kent.

Klimaatschermen van Ridder

Het brede aanbod klimaatschermen van Ridder is speciaal ontworpen om tuinders waar dan ook ter wereld te helpen met het verbeteren van het kasklimaat. Een nauwe samenwerking met kassenbouwers en installateurs verzekert een perfect passende oplossing voor de meest specifieke scherm-uitdagingen op het gebied van licht, klimaat, energie, verduistering en zonwering.